Welke verbouwingskosten kan ik betalen uit het bouwdepot?

Heb je net een andere woning gekocht, maar moet er het nodige aan gebeuren? Dan is het aan te raden om snel aan de verbouwing te beginnen. De kosten kan je gewoon meefinancieren in je hypotheek. Daarin kan je een bouwdepot laten opnemen. Zo kan je alle kosten voor de verbouwing betalen. Op deze plek leer je om welke kosten dat gaat.

De verbouwingskosten die je kan betalen

Wanneer het gaat om kosten voor materiaal of werkzaamheden de voor waardevermeerdering zorgen, mag je daar het bouwdepot voor aanspreken. Dit kan wel lastig zijn te bepalen. Houd daarom als regel aan dat je het niet mee moet kunnen verhuizen als je zou vertrekken. Je kan er dus geen boormachine mee financieren. Wel kan je de kosten van een grofvuil container huren bij Puincontainershop betalen uit het bouwdepot. Ook de kosten voor de aannemer, de bouwmaterialen, gereedschap dat je huurt en bijvoorbeeld behang, parket, verf of laminaat vallen eronder. Wat dan weer niet kan is gereedschap, meubels, gordijnen en koelkast of lampen ervan kopen.

Ga jij binnenkort verbouwen? Vergeet dan niet om een bouwafval container te huren via Puincontainershop.nl. Zo kan je al het afval dat vrijkomt direct afvoeren. Dit zorgt voor een opgeruimde omgeving waardoor je veiliger kunt klussen. De kosten van de bouwcontainer kun je zoals hierboven benoemd betalen uit het bouwdepot.

Blik op de voorwaarden

Voor je naar Puincontainershop.nl gaat is het goed om ook even naar de voorwaarden te kijken. De waardevermeerdering moet de investering waard zijn voor de bank. Bovendien mag je maximaal 100% van de waarde van je woning na verbouwing lenen voor je hypotheek. Dit kan je laten taxeren. De bank moet hier dan ook vertrouwen in hebben, dus overleg ook een duidelijk plan met een goede begroting. Op die manier maak je je kansen bij de bank groter. Soms heb je ook een vergunning nodig. Het is belangrijk om dit bij je gemeente na te kijken voor je eraan begint. Dit is gemakkelijk te controleren online.

Specifieke regels voor de buurt

Mocht je willen gaan verbouwen, houd dan in de gaten of er een welstandscommissie is. Deze is bedoeld om de wijk of de buurt het juiste uiterlijk te laten behouden. Heb je plannen, dan moeten die dus wel door de welstandscommissie worden goedgekeurd. Dit kan tot wel 14 weken duren, dus houd daar wel rekening mee als bewoner. Zo ben je niet te laat met een gewenste aanvraag.