Lees hier of een auto leasen invloed heeft op je hypotheek!

Heb jij een auto nodig? Dan zijn er verschillende opties beschikbaar voor jou om een auto te krijgen. Allereerst zal je denken dat een auto kopen de beste optie is. Het kopen van een auto vergt echter een grote investering. De tweede optie die je waarschijnlijk bedenkt is het huren van een auto, maar dit is een tijdelijke optie die op dagelijkse basis vrij duur kan zijn. Je volgende optie zal dan het leasen van een auto zijn. Maar wat houdt het leasen van een auto in? Dat leer je in dit artikel, verder leer je ook of het leasen van een auto invloed heeft op een mogelijke hypotheek die je wilt nemen!

Wat houdt het leasen van een auto in?

Wanneer je een auto least heb je de auto als het ware in bruikleen. Dit betekent dat de auto niet van jou is maar dat je wel verantwoordelijk bent voor de auto. Tijdens het leasen van een auto heb je een leasecontract, voor deze lease moet je maandelijks een termijnbedrag betalen aan het lease bedrijf waar je de auto van least. In dit termijnbedrag zit niet alleen de auto inbegrepen, ook de autoverzekering, de wegenbelasting en het onderhoud van de auto zitten inbegrepen bij het leasen van een auto. Wat het meeste invloed heeft op de hoogte van het termijnbedrag is de auto die je kiest en hoeveel kilometers je wilt rijden. Hoe duurder de auto namelijk is, hoe duurder alle andere aspecten binnen het termijnbedrag zijn. Een duurdere auto heeft duurdere onderdelen enzovoorts. Het aantal kilometers dat je rijdt heeft een gelijksoortige invloed op het termijnbedrag, doordat de auto meer slijt en een grotere kans heeft op schade enzovoorts.

Als we het hebben over het leasen van een auto, hebben we het over de twee leasevormen: private lease en financial lease. De private lease is voor de particulier die met de auto de dagelijkse dingen in het leven wilt doen. De financial lease is voor de werknemer of zzp’er die met de auto naar werk wilt en van werk naar huis gaat. Ook kan je met een financial lease auto klanten bezoeken. Een financial lease heeft daarnaast ook een aantal financiële voordelen. Je kan bijvoorbeeld belastingvoordeel ervaren.

Heeft het leasen van een auto invloed op je hypotheek aanvraag?

Normaliter heeft het leasen van een auto als werknemer onder een financial lease geen invloed op het aanvragen van een maximale hypotheek. De werkgever draagt in dit geval namelijk de financiele lasten van de auto. Bij een private lease is dat anders, omdat je deze als particulier aangaat draag jij de lasten van de lease. Hierdoor krijg je een BKR registratie en een BKR registratie heeft wel invloed op een mogelijke hypotheek aanvraag.

Wil jij graag een auto leasen, maar wil je niet dat de lease jouw toekomstige hypotheek beïnvloed? Dan is de beste optie om in onderhandeling te gaan met je werkgever. Laat je financial lease berekenen, zodat je met een goed voorstel bij je werkgever kan komen.