Heeft een creditcard invloed op de hoogte van je hypotheek?

Creditcards en hypotheken zijn twee heel verschillende soorten leningen. Hoewel ze allebei vereisen dat je het geld in de toekomst terugbetaalt, doen ze dit op verschillende manieren. Een hypotheek is bedoeld om over een lange periode af te lossen, terwijl creditcards bedoeld zijn om binnen een korte periode af te lossen.

Het is een algemene misvatting dat creditcardschulden een negatieve invloed zullen hebben op het krijgen van een hypotheek. In feite houden de meeste geldschieters rekening met je algehele kredietscore om te bepalen of ze je aanvraag al dan niet goedkeuren. Hoe beïnvloed een creditcard dan het bedrag van de hypotheek?

Creditcard beïnvloedt je kredietscore

Creditcardbetalingen zijn slechts een onderdeel van je algehele kredietwaardigheid, maar ze hebben er wel invloed op. Je kredietscore is gebaseerd op verschillende factoren, waaronder hoe lang je al creditcards gebruikt en hoeveel geld je eraan verschuldigd bent. Als je je saldo elke maand aflost, zou het het geen probleem moeten zijn bij de aanvraag van een hypotheek. Als je van maand tot maand een saldo open hebt staan of deze gebruikt als een gemakkelijke manier om dingen contant te betalen, kan dit je kansen op goedkeuring voor een hypotheek schaden.

De geldschieter houdt rekening met je kredietlimiet

De geldschieter zal rekening houden met het bedrag van het beschikbare krediet dat momenteel open staat op je kredietrapport wanneer ze je goedkeuren voor een hypothecaire lening. Als er te veel krediet is, denken ze misschien dat je meer tegoeden oploopt en betalingen mist. De kredietverstrekker wil ervoor zorgen dat je elke maand in staat bent om je schuld op tijd terug te betalen.

Daarnaast zal de geldschieter willen zien dat je gedurende ten minste twee jaar rekeningen hebt gehad zonder betalingsachterstanden of andere negatieve geschiedenissen voordat ze je aanvraag goedkeuren. Een geschiedenis van tijdige betalingen toont je vermogen om schulden te beheren en achterstallige vorderingen en wanbetalingen te voorkomen. Op basis van deze factoren zal de geldschieter dus beslissen om je hypothecaire lening goed te keuren.