Creëer een warm en gastvrij huis met een wollen vloerkleed

Wil je je woning inrichten met een wollen vloerkleed? Wij geven je graag wat inspiratie. Op dit moment zijn er verschillende woontrends populair, waaronder de industriële en Scandinavische stijl. Daarnaast is er ook steeds meer aandacht voor duurzaamheid. Veel mensen kiezen daarom voor natuurlijke materialen, zoals hout of wol. Een goed voorbeeld hiervan is een wollen vloerkleed. Wollen vloerkleden hebben namelijk een aantal voordelen ten opzichte van andere soorten vloerkleden. Dat en meer lees je in deze blog!

Verschillende soorten wollen vloerkleden

Wollen vloerkleden zijn er in verschillende ontwerpen, kleuren en maten. Daardoor is er altijd wel een wollen vloerkleed te vinden dat bij jouw huis en inrichting past. Wollen vloerkleden kunnen daarnaast gemiddeld tot wel 10 of 15 jaar meegaan. Ook zijn ze makkelijk te onderhouden en bieden ze een goede isolatie. Wollen vloerkleden zijn dus ideaal als je op zoek bent naar een vloerkleed met veel voordelen.

Het juiste wollen vloerkleed kiezen

Toch is het niet altijd makkelijk om het juiste wollen vloerkleed uit te kiezen. Wanneer je een wollen vloerkleed gaat kopen, is het belangrijk om rekening te houden met de volgende punten:

  • De maat van je vloerkleed: je wilt natuurlijk dat het vloerkleed goed past bij de rest van je inrichting. Let daarom goed op de afmetingen van het vloerkleed. Wanneer je een grote vloerkleed wilt, kun je deze bijvoorbeeld deels onder je bed of in je zitkamer neerleggen.
  • De stijl van het wollen vloerkleed: er zijn verschillende stijlen vloerkleden beschikbaar. Denk bijvoorbeeld aan een vintage- of modern vloerkleed. Kies een vloerkleed dat past bij de rest van je inrichting.
  • De prijs: vloerkleden zijn er in verschillende prijsklassen. Wanneer je op zoek bent naar een goedkoop vloerkleed, is een kunststof vloerkleed een goede optie. Wanneer je liever voor een duurzame optie kiest, is een wollen vloerkleed het beter idee.

Waar leg je een wollen vloerkleed neer

Wanneer je een wollen vloerkleed hebt uitgekozen, is het belangrijk om te weten waar je het beste kunt leggen. Een populaire keuze voor grotere kleden zijn de slaapkamer of een zithoek in de woonkamer. Zo kun je een groter wollen vloerkleed deels laten overlappen met je bank of bed om een mooi optisch effect te creëren. Kleinere ronde wollen vloerkleden zijn geschikt voor kinderkamers of onder kleinere bijzettafels.

Hoe kies je het juiste formaat wollen vloerkleed?

Er zijn verschillende formaten wollen vloerkleden beschikbaar, afhankelijk van de ruimte waarin je ze wilt gebruiken. Als je online op zoek bent naar een wollen vloerkleed, kun je de afmetingen makkelijk achterhalen. Als je zeker wilt weten of dit formaat goed past bij de ruimte waarin je hem neer wilt leggen, kun je gebruik maken van tape of papieren om het formaat op de vloer na te bootsen. Met deze tips creëer je in een handomdraai een warm en gastvrij huis met een wollen vloerkleed!